Evaluatie & borging

Hard gewerkt aan de ontwikkeling van cultuureducatie? Dan is het wel zo belangrijk ervoor te zorgen dat je werk duurzaam is geweest. Hoe borg je de kwaliteit van cultuureducatie op jouw school, en wat zijn goede manieren om te evalueren? Dit is breder dan de school alleen: deze evaluatie en borging moeten ook op bestuurlijk niveau worden ingezet.

Hulp nodig? Deze pagina helpt je op weg. Zo kan je hier een meerjarenplan voor cultuureducatie bekijken, maar ook formulieren downloaden om in kaart te brengen aan welke kerndoelen je hebt gewerkt. Dit helpt je om zowel van te voren vorm te geven aan het evaluatieproces als om dit daadwerkelijk uit te voeren.

Ook vind je hier alles over BinK, een tool (een laagdrempelig online volgsysteem) waarin de culturele activiteiten die kinderen tijdens hun schoolloopbaan hebben gedaan worden bijgehouden. Iedere school kan hierop inloggen en per stichting kan dan een goed beeld ontstaan wat er gedaan wordt met cultuur. 


Materialen & werkvormen

Hier vind je handige materialen die je helpen om grip te krijgen op evaluatie en borging van cultuureducatie op jouw school.