Over SIEN Academie

Welkom op de SIEN Academie! 

De afgelopen jaren hebben de onderwijsstichtingen die samen SIEN vormen – binnen Cultuureduactie met Kwaliteit – hard gewerkt aan de ontwikkeling van cursussen, inspiratiesessies, handvatten en tools. Ontwikkeld voor iedereen die binnen de school te maken heeft met cultuureducatie of dit graag zou willen. Om scholen te helpen cultuureducatie naadloos te integreren in het curriculum. Al deze tools zijn hier gebundeld.

De SIEN Academie is dé scholingsplek van Netwerk SIEN voor onderwijsprofessionals zoals jij, die manieren zoeken om cultuureducatie een stevige(re) plek te geven in het curriculum. Of je nu op zoek bent naar praktische ideeën om morgen te gebruiken in de klas, inspiratiesessies voor je team of info over cultuurvisie en –beleid: bij ons ben je aan het goede adres! Op de SIEN Academie vind je een schat aan handvatten en tools om de creativiteit en verbeelding van kinderen in te zetten om onderwijsdoelen te behalen.

We weten dat leerkrachten het superdruk hebben en vaak naast hun ‘normale’ taken ook nog eens cultuurcoördinator zijn. De SIEN Academie is er om je te inspireren en je te helpen echt stappen te zetten. Want, laten we vooral niet vergeten om wie het nu eigenlijk gaat en waarom we dit doen: de SIEN Academie staat volledig in dienst van de brede ontwikkeling van het kind!

Handleiding 

Zoek naar hartenlust naar artikelen, inspiratie en materialen binnen het deel Onderwerpen. Je vindt er de onderwerpen Cultuureducatie, Visie & beleid, Doe meer met je omgeving,  Talentontwikkeling, Aan de slag met vraaggericht werken, Evaluatie & borging, Organisatie & financiën. Bij elk onderwerp kan je informatie, inspiratie, materialen en werkvormen vinden.  

Bij Routes vind je mogelijke invalshoeken van waaruit je op zoek kan zijn naar informatie. Bijvoorbeeld; Ik wil ICC’er worden, een les verrijken met cultuureducatie of visie/beleid formuleren 

Feedback  

We zijn op zoek naar leden uit het netwerk die ons van feedback kunnen voorzien. Ben jij een kritische kijker en vind je het leuk om mee te denken aan de doorontwikkeling van de SIEN Academie? Laat het ons weten! 

Opleiding ICC’er 

We bieden een opleiding tot Interne Cultuurcoordinator (ICC’er), met als afsluiting een landelijk erkend certificaat dat je als bijscholing kan opvoeren in het lerarenregister. De materialen van de opleiding zijn te vinden in de SIEN Academie. Wil je de opleiding volgen? Neem dan contact op via info@bijsien.nl.

Mede mogelijk door

De SIEN-academie is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie, provincie Limburg, gemeente Heerlen, Sittard-Geleen en Venlo in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit in Limburg 2013-2016. 

In de regio Noord-Limburg werken scholen vanuit Lokaal C verder aan Cultuureducatie met Kwaliteit. De SIEN-academie is een onderdeel van deskundigheidsbevordering in deze regio. Informeer gerust naar de mogelijkheden in Noord-Limburg!